Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че ислямистката групировка Хамас трябва

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че ислямистката групировка Хамас трябва
Коментари Харесай

Байдън: Хамас трябва да бъде унищожен, но и да се намери път за създаване на палестинска държава

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че ислямистката формация Хамас трябва да бъде унищожена напълно, само че в същото време да бъде открит път и за основаването на палестинска страна, заяви Ройтерс.

Той съобщи, че има вяра, че цялостното заличаване на Хамас е належащо. „ Да, по този начин мисля “, сподели американският президент. Той напомни концепцията за взаимно битие на две страни - Израел и Палестина. " Трябва да има палестинска власт. Трябва да има път към основаването на палестинска страна ", добави той. Според този проект ще бъде основана самостоятелна страна до Израел за 5-те милиона палестинци, живеещи в Газа и Западния бряг, изясни CBS.

В изявление за предаването „ 60 минути “ на телевизионния канал Си Би Ес (CBS) Байдън съобщи, че е „ убеден “, че Израел ще работи съгласно разпоредбите на войната в спора си с палестинците. Той добави, че изпращането на американски военни сили в региона не е належащо.

Американският президент предизвести, че нивото на терористична опасност в Съединени американски щати се е нараснало поради рецесията в Близкия изток.

Байдън заяви още, че няма доказателства за присъединяване на Иран в офанзивите на радикалното палестинско придвижване Хамас против Израел. Той беше запитан дали Иран стои зад събитията в линията Газа. " Няма да встъпвам в секретна информация. Но в резюме, няма ясни доказателства за това ", сподели американският водач. В същото време Байдън акцентира, че „ Иран непрекъснато поддържа Хамас и " Хизбула “.

Американският президент предизвести Иран и ливанската шиитска организация " Хизбула " да не се намесват в палестинско-израелския спор. Попитан какво обръщение би изпратил до Иран и " Хизбула ", Байдън сподели: „ Недейте, недейте, недейте, недейте “. Помолен да обясни какво тъкмо не би трябвало да се прави – да се пресича границата или да се способства за ескалация на напрежението, Байдън отговори: „ Точно по този начин “.

Инфо: ТАСС

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР